Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τον τραγικό θάνατο της κινηματογραφίστριας, Αλίνα Χάτσινς, από όπλο που πυροδότησε ο Άλεκ Μπάλντουιν, στα γυρίσματα της ταινίας Rust και το Χόλιγουντ θρηνεί άλλον ένα νεκρό σε γυρίσματα ταινίας. Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, αυτή τη φορά στα γυρίσματα του «Ιντιάνα Τζόουνς 5», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ.

Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για έναν 52χρονο κασκαντέρ, ονόματι Nic Cupac, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν τα μέλη του συνεργείου της ταινίας στην πόλη Φες, στο Μαρόκο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια.

Ο Cupac θα έπαιρνε μέρος σε ένα πολύπλοκο νούμερο την επόμενη ημέρα του θανάτου του για το οποίο είχαν επιστρατευθεί 100 κασκαντέρ για να επιτευχθεί.

Ο Cupac είχε λάβει μέρος σε μερικά από τα μεγαλύτερα blockbusters του Χόλυγουντ, ανάμεσά τους το Guardian Of Galaxy και το Solo: A Star Wars Story.

Το ένα πισωγύρισμα μετά το άλλο στην ταινία

Ο θάνατος του κασκαντέρ ήρθε να επισφραγίσει ότι το νέο Ιντιάνα Τζόουνς μάλλον είναι «καταραμένο».

Η πολυαναμενόμενη πέμπτη ταινία της σειράς έχει χτυπηθεί με ατυχίες οι οποίες έφτασαν και στην πρόσφατη τραγωδία, από τον Covid-19 έως έναν τραυματισμό στον πρωταγωνιστή της. Η ταινία, έχει καθυστερήσει πολλές φορές λόγω επαναληπτικών σεναρίων από τότε που ο Τζορτζ Λούκας άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτήν το 2008.

Τον Ιούνιο, η παραγωγή διακόπηκε για τρεις μήνες όταν ο Χάρισον Φορντ τραυματίστηκε στον ώμο ενώ πυροβολούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έγινε μετά την παύση της παραγωγής για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας και μόλις είχε ξαναρχίσει.

H νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.