Ήρθη ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε νωρίτερα στον Λευκό Οίκο λόγω ενός ισχυρού θορύβου που ακούστηκε ελάχιστα λεπτά πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του αναχωρήσουν με ελικόπτερο από το νότιο περίβολο του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου είπε πως μια αυτοκινούμενη καντίνα που βρισκόταν κοντά είχε πιάσει φωτιά.

Σύμφωνα με τη New York Times, την ίδια ώρα που προκλήθηκε η φωτιά, ένας σκύλος εκπαιδευμένος στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών είχε εντοπίσει κάτι σε όχημα που βρισκόταν κοντά στην περιοχή αυτή. Ωστόσο τα δύο περιστατικά δεν φάνηκε να είχαν σχέση μεταξύ τους. Το όχημα ελέγχεται από την αστυνομία.

Ένα μήνυμα στo Twitter του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ανέφερε ότι η μυστική υπηρεσία του Λευκού Οίκου είπε πως η φωτιά σε γωνία κοντινού δρόμου δεν θεωρήθηκε σοβαρή απειλή και ότι η κατάσταση ασφαλείας ελέγχεται πλήρως.

Η οικογένεια Ομπάμα δεν ήταν στο νότιο περίβολο του Λευκού Οίκου όταν ακούστηκε ο θόρυβος. Ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο με προορισμό την αεροπορική βάση Αντριους και από εκεί να επιβιβαστεί στο Air Force One για να ταξιδέψει στη Σέλμα της Αλαμπάμα για την 50η επέτειο της πορείας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.