Την Βουλγαρία επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από επίσημη πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών Μπόϊκο Ράσκοφ (Boyko Rashkov).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών, της κοινής δράσης κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη «Βαλκανική Οδό».

Επίσης, συζήτησαν «θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.».

Τέλος, οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν «να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων λαθρεμπορίας μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα».

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες η Βουλγαρία έστειλε 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία σήμερα προς υποστήριξη των συνοριακών αρχών και εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.