Η ισλαμιστική οργάνωση της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο αποκεφαλισμός δύο ανδρών, στην πρώτη της ανάρτηση στο Διαδίκτυο με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών επεξεργασίας που μοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δείχνει μέλη της Μπόκο Χαράμ να στέκονται πίσω από δύο γονατισμένους άνδρες που έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη, ενώ ένας άλλος άνδρας είναι όρθιος πίσω τους και κρατά ένα μαχαίρι.

Ένας από τους γονατισμένους άνδρες αναγκάζεται να πει κοιτώντας στην κάμερα ότι πληρώθηκαν από τις αρχές για να κατασκοπεύσουν τη Μπόκο Χαράμ, προτού αλλάξει το πλάνο και εμφανιστούν τα αποκεφαλισμένα σώματά τους.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

Το βίντεο αυτό προκαλεί ανησυχίες ότι η Μπόκο Χαράμ επεκτείνει τη δράση της και αναζητεί έμπνευση από διεθνή δίκτυα τρομοκρατών, περιλαμβανομένων της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν έχει καταγγείλει ότι η ισλαμιστική οργάνωση συνδέεται τόσο με την αλ Κάιντα όσο και με το ΙΚ, όμως η ίδια η Μπόκο Χαράμ δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Αν και η Μπόκο Χαράμ και το ΙΚ έχουν αναγνωρίσει η μία οργάνωση την άλλη, οι Νιγηριανοί ισλαμιστές δεν έχουν επισήμως δηλώσει πίστη στον ηγέτη του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.