«Γιατί μου δόθηκε ένα γεμάτο όπλο (hot gun);» ήταν η φράση που φέρεται να επαναλάμβανε ο Άλεκ Μπάλντουιν λίγο αφότου το όπλο που κρατούσε στα χέρια του εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη της, στη διάρκεια των χθεσινών γυρισμάτων.

Η 42χρονη Halyna Hutchins πέθανε λίγη ώρα αφότου πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον Alec Baldwin στη διάρκεια των γυρισμάτων της γουέστερν ταινίας κοντά στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Ο 42χρονος σκηνοθέτης Joel Souza τραυματίστηκε επίσης και πέρασε αρκετές ώρες στο νοσοκομείο, από το οποίο όμως πήρε εξιτήριο το ίδιο βράδυ.

Λίγες είναι οι πληροφορίες που έχει δώσει η αστυνομία για την υπόθεση, την οποία καλύπτει ένα μυστήριο. Το όπλο που εκπυρσοκρότησε ήταν ένα prop όπλο (σσ. ψεύτικα όπλα ή ρέπλικες με άσφαιρα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στις ταινίες) και η έρευνα συνεχίζεται.

Από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε ανακοινώθηκε ότι η Hutchins και ο Souza πυροβολήθηκαν όταν ένα prop όπλο που πυροδοτήθηκε από τον 68χρονο Μπάλντουιν, ο οποίος είναι παραγωγός και ηθοποιός στην ταινία, η οποία αφορά έναν τυχαίο φόνο. Κανείς δεν συνελήφθη για το περιστατικό και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην ιστοσελίδα Showbiz 411 του Χόλιγουντ ότι ο Μπάλντουιν άρχισε αμέσως να αναρωτιέται γιατί του έδωσαν ένα γεμάτο όπλο (hot gun), που σημαίνει ένα όπλο γεμάτο με αληθινά πυρομαχικά, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ένας εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας δήλωσε αργότερα ότι το δυστύχημα σχετίζεται με την «εκπυρσοκρότηση ενός prop όπλου γεμάτου με άσφαιρα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θανατηφόρα ατυχήματα με άσφαιρα πυρά είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά συμβαίνουν.

Ο Μπάλντουιν ανακρίθηκε από το γραφείο του σερίφη μετά το δυστύχημα αλλά δεν συνελήφθη και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Εικόνες έξω από το γραφείο του σερίφη τον δείχνουν συντετριμμένο και δακρυσμένο, την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο. Ο ηθοποιός αρνήθηκε να μιλήσει με δημοσιογράφο που βρισκόταν στο σημείο.

Δεν είναι γνωστό που βρίσκεται τώρα ο ηθοποιός.