Ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, άφησε άφωνο τον David Axelrod, ένα από τα βασικότερα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012 όταν ο Πρόεδρος τού φώναξε και στη συνέχεια σηκώθηκε και έφυγε σταματώντας το διάλογο που είχαν.

Ο David Axelrod κατέγραψε το σκηνικό στο βιβλίο του «Πιστός: Τα 40 χρόνια μου στην πολιτική».

Ο τότε σύμβουλος της εκστρατείας του Προέδρου έγραψε ότι προσπάθησε να του κάνει εποικοδομητική κριτική πριν το πρώτο του debate με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα τα πήρε.

«Ο γ…ος δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος», είπε, σύμφωνα με τον David Axelrod, πριν φύγει από το δωμάτιο.

Όπως εξηγεί, αυτή ήταν η πρώτη φορά. «Ο Ομπάμα και εγώ δουλεύαμε μαζί εδώ και μία δεκαετία και είχαμε περάσει πολλές δύσκολες στιγμές, όμως δεν έχανε ποτέ την ψυχραιμία του με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δε μου είχε επιτεθεί τόσο απότομα και ειδικά μπροστά σε κόσμο», γράφει στο βιβλίο του.

Τελικά, το πρώτο debate του Ομπάμα με το Μιτ Ρόμνεϊ ήταν καταστροφή. Ο Ρόμνεϊ κατάφερε να βάζει τον Μπαράκ Ομπάμα σε αμυντική θέση, με αποτέλεσμα το 67% των πολιτών να πουν ότι ο νικητής εκείνης της τηλεοπτικής μονομαχίας ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Ο David Axelrod αποδίδει τον εκνευρισμό του αμερικανού Προέδρου στη δική του κακή προετοιμασία για το debate.

«Η αίσθησή μου είναι ότι ο Πρόεδρος ήξερε ότι δεν είναι έτοιμος», έγραψε και πρόσθεσε ότι «η ψυχική του κατάσταση, η απροθυμία του να πέσει με τα μούτρα στο παιχνίδι ήταν εξ αρχής λάθος και του έκανε κανό».