Να σταματήσει «τις αναίτιες επιθέσεις κατά των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κάλεσε τον Σλοβένο πρωθυπουργό, Γιάνες Γιάνσα, του οποίου η χώρα ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ο πρόεδρος της ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι.

«Καλούμε κατεπειγόντως τον Σλοβένο Πρωθυπουργό Γιάνες Γιάνσα να σταματήσει τις αναίτιες επιθέσεις κατά των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στρέφονται εξ’ορισμού και κατά των Ευρωπαίων πολιτών. Εποικοδομητική συνεργασία με την εκ περιτροπής σλοβενική Προεδρία νοείται μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό», επεσήμανε ο αξιωματούχος σε παρέμβασή του.

Είχε προηγηθεί tweet του Γιάνες Γιάνσα στο οποίο η λεζάντα της φωτογραφίας στην ανάρτηση έγραφε: «13 από τις 226 γνωστές μαριονέτες του Σόρος στο κοινοβούλιο της Ε.Ε.».

Ένα κόκκινο βέλος έδειχνε την επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λουμπλιάνα, Σοφία Ιντ’Βελντ. Σημειώνεται πως η ανάρτηση αυτή διεγράφη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία ταξίδεψε στη Σλοβενία «για να κάνει απολογισμό της κατάστασης του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της καταπολέμησης της διαφθοράς».

Συμμετείχαν επτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και ένας της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (Σοφία Ιντ’ Βελντ, Ρομάνα Τομτς, Κίρους Ένγκερερ, Τίνεκε Στρικ, Βικολάους Φεστ, Ασσίτα Κάνκο, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Μικούλας Πέκσα).