Σχεδόν 800 προσωπικά αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ θα τεθούν σε δημοπρασία στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς από τον οίκο Julien’s Auctions. Στην λίστα των κομματιών προς πώληση συμπεριλαμβάνεται και το φόρεμα που φορούσε στην τελευταία συναυλία της προτού αφήσει την τελευταία πνοή της σε ηλικία 27 ετών τον Ιούλιο του 2011.

Το πράσινο και μαύρο φόρεμα καθώς και ένα από τα αγαπημένα τσαντάκια της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας αναμένεται να φτάσουν στα 15 με 20 χιλιάδες δολάρια, το καθένα ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Εκτιμάται πως συνολικά τα αντικείμενα θα πουληθούν για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια. Μέρος από τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα Amy Winehouse Foundation, το οποίο έχει ως στόχο «να εμπνεύσει τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και την ανθεκτικότητά τους ώστε να λάμψουν», υπογράμμισε η ίδια πηγή. Η Γουάινχαουζ συχνά αναφερόταν στα προβλήματά της με τον εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.

Οι γονείς της Έιμι Γουάινχαουζ αποφάσισαν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ν’ αποχωριστούν ορισμένα από τα προσωπικά και επαγγελματικά της αντικείμενα, ανέφερε ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής του Julien’s Auctions. «Ήταν μια λυτρωτική εμπειρία για εκείνους, αλλά παράλληλα γεμάτη συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα καθώς έπρεπε να δώσουν τα πράγματα της κόρης τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας: «Γνωρίζουν, όμως, πως αυτά τα αντικείμενα θα βρεθούν στα χέρια θαυμαστών και συλλεκτών, μουσείων και επενδυτών απ’ όλο τον κόσμο που θα συνεχίσουν να τα εκτιμούν, να τα χαίρονται και να τα επιδεικνύουν».

Η οικογένεια της τραγουδίστριας ήθελε να διασφαλίσει πως οι fans της θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην αγορά ορισμένων αντικειμένων, πρόσθεσε ο Νόλαν που προετοίμαζε τη δημοπρασία για δύο χρόνια. Τα περισσότερα από τα φορέματά της πωλούνται από δύο έως τέσσερις χιλιάδες δολάρια, ενώ οι αρχικές προσφορές για τσάντες, αρώματα, παπούτσια, παντόφλες, κιθάρες και ντραμς, έχουν τοποθετηθεί μεταξύ των 50 και 100 δολαρίων.

Η Έιμι Γουάινχαουζ κατέπληξε κοινό και κριτικούς με την ιδιαίτερη φωνή της και τον ήχο των τραγουδιών της, ενώ έγινε σταρ της show business λόγω του χαρακτήρα της, της εμφάνισής της και της συμπεριφοράς της. Έβγαλε δύο άλμπουμ, το «Frank» και το «Back to Black».