Η Τζόαν Κόλινς φαινόταν απίστευτη καθώς γλιστρούσε στην βραδινή της υπέρλαμπρη και γυαλιστερή τουαλέτα στην βραδιά που ήταν αφιερωμένη σε εκείνη. Στο βασιλικό θέατρο του Λονδίνου η εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας ήταν για την προώθηση της νέας της αυτοβιογραφίας με τον τίτλο «My Unapologetic Diaries», στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς τα κατορθώματά της στη σόου μπιζ.

Η εμβληματική ηθοποιός, 88 ετών, αψηφούσε τα χρόνια της καθώς καμάρωνε μέσα στο διαχρονικό μαύρο της φόρεμα, το οποίο έφερε μια λαμπερή κρυστάλλινη επένδυση και μια έντονα διακοσμημένη λαιμόκοψη.

Το φόρεμα θύμιζε παλιές εποχές Χόλιγουντ και συνοδευόταν από βελούδινα γάντια. Τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά, κόκκινο κραγιόν στα χείλη, smoky eye μακιγιάζ, peeptoe πέδιλα και στ’ αυτιά μακριά σκουλαρίκια.

Απέπνεε τον αέρα της ντίβας και σαν άλλη Αλέξις Κόλμπις – η θρυλική κακιά της τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία», στην οποία πρωταγωνίστησε – είχε την σιγουριά στο βάδισμα και στο βλέμμα της ότι στις 14 Οκτωβρίου, την ημέρα που θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της, θα προκαλέσει το λιγότερο αναστάτωση στον κόσμο των διασημοτήτων.

Κι αυτό γιατί στην αυτοβιογραφία της «Ημερολόγια χωρίς συγνώμες» η Τζόαν Κόλινς δεν δείχνει οίκτο και δεν λυπάται κανέναν και καμία.

Η Τζόαν Κόλινς κρατούσε ημερολόγιο από την ηλικία των δώδεκα ετών, γράφοντας με ενθουσιασμό όλα αυτά τα χρόνια. Υπαγόρευσε τις περισσότερες από αυτές τις εγγραφές σε πραγματικό χρόνο σε ένα μίνι μαγνητόφωνο στο τέλος κάθε ημέρας και τώρα τα… ξεφουρνίζει σχεδόν όλα. Είτε πρόκειται για μια συνάντηση με έναν σούπερ σταρ είτε με ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, είτε για τις έντονες και ειλικρινείς διοράσεις της για άλλες διασημότητες σε δείπνα και εκδηλώσεις, η Τζόαν είναι ειλικρινής και δεν απολογείται. Όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο της γράφτηκαν μεταξύ του 1989 και του 2009.

Μεταφέροντάς μας σε μια εκθαμβωτική περιοδεία σε όλο τον κόσμο – από αποκλειστικά εστιατόρια στο Λος Άντζελες έως τις λαμπερές παραλίες του St Tropez, από δείπνα στο Λονδίνο έως γκαλά στη Νέα Υόρκη – μερικοί από τους χαρακτήρες που θα συναντήσει κανείς σ’ αυτές τις σελίδες περιλαμβάνουν τον Ροντ Στιούαρτ, τη Πριγκίπισσα Μάργκαρετ, τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικλ Κέιν, τη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Ρούπερτ Έβερετ, τον Ρότζερ Μουρ, τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν, τον Άντριου Λόιντ Βέμπερ και πολλούς άλλους. Τα ημερολόγιά της είναι οικεία και πνευματώδη και δεν ζητούν συγγνώμη από κανέναν που αναφέρεται σε αυτά!