Στην παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη θα συμμετάσχουν μαζί με εκατοντάδες παγκόσμιους ηγέτες η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ο Μπομπ Γουόρντ (Bob Ward), εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Ερευνών Grantham, είπε στην Daily Telegraph: «Ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η “ισχυρή παρουσία” της βασιλικής οικογένειας είναι “απολύτως χρήσιμη”, καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή».

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, αναφέρει η Daily Telegraph.

Η βασιλική βρετανική οικογένεια

Ο Gareth Redmond-King, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Energy and Climate Intelligence Unit» του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.

Γνωστοί ακτιβιστές ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» – ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο ορατές από ποτέ. Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι εργασίες της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου.