Σκηνές που κόβουν την ανάσα καταγράφηκαν σε βίντεο στο Καζακστάν όταν η προσπάθεια μιας γυναίκας να κάνει ένα άλμα από μεγάλο ύψος αλά bungee jumping πήγε τρομερά λάθος.

Το βίντεο καταγράφει την Γεβγκένια Λεοντίεβα, 33 ετών, να ανεβαίνει ήρεμα πάνω στην άκρη της στέγης ενός ξενοδοχείου στην Καραγκάντα ​​του Καζακστάν. Αμέσως μετά φαίνεται ένας άνδρας να την δένει με τον κατάλληλο εξοπλισμό ωστόσο φαίνεται ότι η μητέρα τριών παιδιών βιάστηκε να πηδήξει πριν εκείνος ασφαλίσει καλά το σκοινί που θα την κρατούσε.

Αποτέλεσμα η πτώση της από τα 25 μέτρα να είναι σφοδρή και να την αφήνει με πολλαπλά σοβαρά κατάγματα και ένα αιμάτωμα.

Κραυγές ακούγονται από τους θεατές στην οροφή και τους παρατηρητές ενώ βλέπουν τις βιαστικές κινήσεις της γυναίκας ενώ δευτερόλεπτα μετά αγωνιωδώς ζητούν βοήθεια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, αλλά πέθανε λίγο αργότερα.

Τι οδήγησε στο δυστύχημα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο υπεύθυνος ασφαλείας του εξοπλισμού έπρεπε να έχει δέσει καλύτερα τα σχοινιά που θα κράταγαν την 33χρονη πάνω της και στο απέναντι δέντρο το οποίο θα κρατούσε στην ουσία το βάρος της.

Ένας ιμάντας στον οποίο συνδέθηκε το σχοινί της, και ο οποίος έπρεπε να συγκρατήσει την πτώση της αφήνοντας την “αιωρείται” πάνω από το έδαφος, απέτυχε να κρατήσει ή δεν ήταν ακόμη επαρκώς ασφαλισμένος.

Πριν από το τραγικό άλμα, η Λεοντίεβα και ο φίλος της είχαν δημοσιεύσει μηνύματα στα social media που ανέφεραν ότι «το ζουν» και ότι «πρόκειται να πετάξουμε».

Η γυναίκα είχε τρία αγόρια κάτω των 14 ετών, δύο δικά της, και ένα αγόρι ενός συγγενή της που είχε πεθάνει. Πολλοί ντόπιοι ετοιμάζονταν πραγματοποιήσουν παρόμοια ακραία άλματα την Κυριακή.

«Ο ασθενής χειρουργήθηκε», δήλωσε ένας τοπικός εκπρόσωπος της υγείας. «Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας, ο ασθενής πέθανε».

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα για «αμέλεια» των διοργανωτών άλματος.

Η μέγιστη πιθανή τιμωρία είναι μια φυλάκιση 40 ημερών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.