Μία επέμβαση που του έσωσε τη ζωή πραγματοποίησε ένας άνδρας από το Ουίνσδορς της Βρετανίας ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς, είχε τα μεγαλύτερα νεφρά στον κόσμο. Ο Γουόρεν Χιγκς έπασχε από μία ασθένεια που έκανε τα νεφρά του να μεγαλώσουν σε τεράστιο μέγεθος. Εν τέλει τα αφαίρεσε και τα δύο καθώς η ζωή του βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Ο 52χρονος είχε πολυκυστική νεφρική νόσο, πράγμα που σήμαινε ότι τα νεφρά του συνέχιζαν να μεγαλώνουν. Αυτό άσκησε τεράστια πίεση στα εσωτερικά του όργανα και τον άφησε σε μεγάλο βαθμό ακίνητο και με συνεχείς πόνους.

Η κατάστασή του τού προκάλεσε τρία εγκεφαλικά επεισόδια που τον άφησε παράλυτο από τη μία πλευρά.

Ο ίδιος όμως δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στο προηγούμενο χόμπι του να συμμετέχει σε αγώνα τρίαθλου ενώ επέστρεψε στο γυμναστήριο μετά την επέμβασή του.

Τα νεφρά ζύγιζαν… 45 κιλά

Ο ίδιος δήλωσε, όπως μετέδωσε η Metro, ότι τα νεφρά που αφαιρέθηκαν ζύγιζαν 45 κιλά και η τεράστια, πρησμένη κοιλιά που είχε πριν, έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

«Η επέμβαση πήγε καλά και σιγά-σιγά αναρρώνω», λέει ο Γουόρεν. «Μου είπαν ότι υπήρχε 50/50 πιθανότητα να πεθάνω ως αποτέλεσμα της επέμβασης, αλλά ήταν επιτυχής και τώρα αναρρώνω.

«Αυτό που με δυσκολεύει αφάνταστα είναι να κάνω αιμοκάθαρση. Το βρίσκω εντελώς εξαντλητικό».

Το επόμενο στάδιο είναι μια άλλη επέμβαση για την επαναφορά ενός νεφρού, η οποία ο 52χρονος ελπίζει ότι θα συμβεί το νέο έτος. «Μην ξεπερνάτε τα καμπανάκια που μπορεί να σας δείξουν ποιο είναι το πρόβλημα», ανέφερε

Ο άνδρας ανέφερε ότι το αριστερό νεφρό του ήταν 42 εκατοστά επί 27 εκατοστά και το δεξί ήταν 49 εκατοστά επί 28 εκατοστά.

Τώρα ο Γουόρεν είναι στο δρόμο της ανάρρωσης, αλλά η αναμονή για ένα νέο νεφρό είναι μια πραγματική αγχωτική κατάσταση.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα, προσπαθώ ακόμα να χάσω βάρος μετά την επέμβαση», λέει.

«Πηγαίνω στο γυμναστήριο όταν μπορώ, μερικές φορές πριν κάνω αιμοκάθαρση. Είναι δύσκολο γιατί δεν ξέρω πότε θα είναι διαθέσιμο ένα νεφρό. Υπήρχε ένα, αλλά οι γιατροί είπαν ότι ήταν πολύ σύντομα μετά την επέμβαση για να είμαι έτοιμος για αυτό.