Η Ινδία θα ξανανοίξει για τους ξένους τουρίστες από τις 15 Οκτωβρίου, μετά το κλείσιμο για περισσότερο από έναν χρόνο λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (7/10) η κυβέρνηση.

«Αφού έλαβε υπόψη διάφορες πληροφορίες, το MHA (υπουργείο Εσωτερικών) αποφάσισε να αρχίσει να χορηγεί νέες τουριστικές θεωρήσεις εισόδου στους ξένους που θα έρθουν στην Ινδία με ναυλωμένες πτήσεις από τις 15 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Όλα τα πρωτόκολλα αναφορικά με την COVID-19 «θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από τους ξένους τουρίστες, αυτούς που θα τους μεταφέρουν στην Ινδία και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στους σταθμούς προσγείωσης».

Το υπουργείο Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «δέχθηκε εκπροσώπους» των κυβερνήσεων των κρατιδίων και διαφόρων παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας προτού λάβει την απόφαση να επιτρέψει στους ξένους τουρίστες να ξαναρχίσουν να έρχονται στη χώρα.

Κορονοϊός – Ινδία: «Μπλόκο» στις βίζες από τον Μάρτιο του 2020 και ισχυρό πλήγμα στην οικονομία

Ινδία

Η Ινδία σταμάτησε να χορηγεί σε όλους τους ξένους βίζες τον Μάρτιο του 2020, όταν ο κορονοϊός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται παντού στον κόσμο και η ινδική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρό κλείσιμο της χώρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε κάποιες κατηγορίες ξένων, όπως οι διπλωμάτες και οι επιχειρηματίες, είχαν στη συνέχεια αρθεί.

Μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου, η Ινδία επλήγη από ένα σφοδρό κύμα της επιδημίας, με 400.000 κρούσματα και 4.000 θανάτους να καταγράφονται καθημερινά κατά τη διάρκεια της κορύφωσής του. Ωστόσο η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα αυτή του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων επιβραδύνθηκε έκτοτε, καταγράφοντας περίπου 20.000 νέα κρούσματα και 200 ως 300 θανάτους ημερησίως. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν ήρθησαν όσον αφορά στην πλειονότητα των δραστηριοτήτων στη χώρα.

Εξάλλου περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ήτοι μόνον το 20% του πληθυσμού, και οι ειδικοί προειδοποιούν για ακόμη ένα κύμα της πανδημίας. Η ινδική οικονομία υπέστη λόγω της πανδημίας ένα από τα μεγαλύτερα πισωγυρίσματα μεταξύ των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων στον κόσμο, λόγω του οποίου βυθίστηκαν στην φτώχεια εκατομμύρια άνθρωποι. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό τομέα για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Η Ινδία είχε καταγράψει 10,93 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών το 2019, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.