Η δημόσια τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε, νωρίτερα σήμερα, πλάνα στα οποία διακρίνονται ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης να καταδιώκουν πολεμικά πλοία στον Κόλπο, τα οποία, σύμφωνα με την Τεχεράνη, είναι αμερικανικά. Η τηλεόραση δεν διευκρίνισε το πότε συνέβη αυτό το επεισόδιο, ούτε τους λόγους.

Από το Μπαχρέιν, ένας εκπρόσωπος του 5ου Στόλου, ο Τιμ Χόκινς, είπε στο AFP ότι τις τελευταίες 48 ώρες δεν έχει συμβεί κανένα επεισόδιο στον Κόλπο στο οποίο να ενεπλάκησαν αμερικανικά σκάφη.

Στις εικόνες, που μεταδόθηκαν επίσης από δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία του Ιράν, ένα ταχύπλοο καταδιώκει πολεμικά πλοία, ένα εκ των οποίων φέρει την αμερικανική σημαία. Ακούγεται μια αντρική φωνή να φωνάζει, πιθανότατα μιλώντας στον ασύρματο: «Καταδίωξέ τους», «Τράβα φωτογραφίες» και «Ανακάλεσε το ταχύπλοό μας».

Επισημαίνεται πως το Ιράν σήμερα γιορτάζει την Ημέρα του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ναύαρχος Αλιρεζά Τανγκσιρί, είπε στο μήνυμά του ότι το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, του οποίου είναι επικεφαλής, έχει ως αντικείμενο «σε συνεργασία με το εθνικό πολεμικό ναυτικό, να διασφαλίζει την ασφάλεια στα χωρικά και στα εξωχώρια ύδατα του Περσικού Κόλπου, της Θάλασσας του Ομάν και της Κασπίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.