Απίστευτο περιστατικό στη Λιθουανία με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κλαϊπέντα να ανακοινώνουν την Παρασκευή (1/10) ότι ανακάλυψαν στο στομάχι ενός άνδρα διάφορα μικρά μεταλλικά αντικείμενα, όπως βίδες και καρφιά, βάρους άνω του ενός κιλού.

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο της Κλαϊπέντα, στη Βαλτική, καθώς παραπονιόταν για οξείς πόνους στην κοιλιακή χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι γιατροί του έκαναν ακτινογραφία και σύντομα ανακάλυψαν πως μέσα στο στομάχι του υπήρχαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν μήκος έως και 10 εκατοστά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

«Κατά τη διάρκεια της επέμβασης διάρκειας 3 ωρών (…), όλα τα ξένα σώματα, ακόμα και τα μικρότερα, αφαιρέθηκαν από το στομάχι του ασθενούς», δήλωσε ο χειρουργός Σαρούνας Νταϊλιντένας.

Το νοσοκομείο έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από τις βίδες και τα καρφιά που βρέθηκαν στο στομάχι του ασθενούς.

«Δεν έχουμε ποτέ δει ξανά κάτι παρόμοιο», είπε ο Αλγκίρντας Σλεπαβίτσιους, επικεφαλής χειρουργός στο νοσοκομείο της Κλαϊπέντα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας άρχισε να καταπίνει μεταλλικά αντικείμενα τις τελευταίες εβδομάδες αφότου σταμάτησε να πίνει.

Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, συμπλήρωσε ο γιατρός.