Πάνω από τους δύο Ρώσους στους τρεις εγκρίνουν την πολιτική του Κρεμλίνου έναντι της Δύσης, παρότι ο αριθμός των Ρώσων, οι οποίοι δηλώνουν πως ανησυχούν εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας έχει διπλασιαστεί από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι (47%) ανέφεραν πως οι κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν από τη Δύση σε βάρος της χώρας τους εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία μπορεί να δημιουργήσουν «σοβαρές» ή «αρκετά σοβαρές δυσκολίες» στις οικογένειές τους, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο εν σχέσει με τον Σεπτέμβριο (26%).

Αλλά πάνω από δύο Ρώσους στους τρεις συνεχίζουν να θεωρούν ότι «η Ρωσία θα έπρεπε να συνεχίσει την πολιτική που ασκεί παρά τις κυρώσεις», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το ανεξάρτητο κέντρο Λεβάντα.

Πάνω από το ένα τρίτο των Ρώσων (34%) εκτιμά ότι η Μόσχα πρέπει να «απαντήσει σθεναρά με δικές της κυρώσεις», ενώ ένα σχεδόν ίσο ποσοστό κρίνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να «αγνοήσει» τις δυτικές πιέσεις.

Μόλις ένας Ρώσος στους πέντε υποστηρίζει πως η Μόσχα «θα έπρεπε να αναζητήσει έναν συμβιβασμό για να αποφύγει τις κυρώσεις».