Τη δική της τακτική προκειμένου να κάμψει τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες των πολιτών της για τον εμβολιασμό τους με σκευάσματα τεχνολογίας mRNA εφαρμόζει η Ελβετία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson ώστε να πεισθούν οι δύσπιστοι απέναντι στην τεχνολογία mRNA.

«Η Συνομοσπονδία θα αγοράσει 150.000 δόσεις του εμβολίου @JanssenGlobal. Το εμβόλιο ιικού φορέα θα παραδοθεί αυτήν την εβδομάδα και θα διανεμηθεί στα καντόνια την επόμενη εβδομάδα. Απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο mRNA», έγραψε στο Twitter ο ομοσπονδιακός σύμβουλος (υπουργός) αρμόδιος για την υγεία Αλέν Μπερσέ.

Προσφέροντας ένα εμβόλιο που βασίζεται σε μία τελείως διαφορετική από την τεχνολογία των εμβολίων των Moderna και Pfizer-Biontech, που είναι διαθέσιμα στην Ελβετία, οι αρχές ελπίζουν ότι θα παρακινήσουν ανεμβολίαστους ανθρώπους να προστατευθούν απέναντι στον ιό μέσω ενός εμβολίου συμβατικής τεχνολογίας.

Στην Ελβετία, όπου το κίνημα κατά του εμβολίου και κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού έχει καταφέρει να κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, το ποσοστό των εμβολιασμένων συνεχίζει να είναι μικρότερο σε σχέση με τους γείτονές της.

Και αυτό, παρά την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στους χώρους εστίασης και θεαμάτων.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Ελβετία ανερχόταν στο 57,2%, σύμφωνα με το tracker του Politico.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.