Συναγερμός έχει σημάνει στο Βιετνάμ. Οι Αρχές της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της Χο Τσι Μινχ ζητούν από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα θετικά rapid tests για τον κορονοϊό έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία.

Όπως ανέφεραν τη Δευτέρα (27/9) τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναγνώριση των rapid tests θεωρείται πιθανό να αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη κατά 40%.

Η Χο Τσι Μινχ, με πληθυσμό περίπου εννέα εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην υγειονομική κρίση στο Βιετνάμ καθώς εκεί καταγράφονται περισσότεροι από 80% των 18.500 θανάτων από COVID-19 και μισά από τα 756.000 κρούσματα.

Τα θετικά rapid tests 150.000 ανθρώπων στην πόλη από τις 20 Αυγούστου δεν έχουν περιληφθεί στον συνολικό απολογισμό, έγραψε η εφημερίδα Tuoi Tre επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της πόλης.

Φωτογραφία από τεστ κορονοϊού

Στο Βιετνάμ καταγράφονται μόνο τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ

Όπως πολλές χώρες, το Βιετνάμ καταγράφει μόνο τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και στην πόλη Χο Τσι Μινχ έχει καταγράψει συνολικά 372.180 κρούσματα.

Αν επιβεβαιωθούν ως θετικά άλλα 150.000 κρούσματα, αυτό θα μειώσει το ποσοστό θνητότητας από περίπου 3,8% σε 2,75%.

Η πόλη Χο Τσι Μινχ αναμένεται να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα και να επιτρέψει το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων από την ερχόμενηΠαρασκευή για την αναζωογόνηση της οικονομίας έπειτα από μακρές περιόδους κλεισίματος.