Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας έφτασε σήμερα στη στρατιωτική βάση του Λος Γιάνος, στη νοτιοανατολική Ισπανία, για να παραλάβει τις σορούς των γάλλων στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, όταν ένα ελληνικό F16 συνετρίβη κατά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 20.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προσγειώθηκε λίγο πριν τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση, 24 ώρες μετά το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο έλληνες πιλότοι και εννέα Γάλλοι.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές πολύ οδυνηρές, όπως αυτή που ζούμε τώρα. Θέλησα να βρεθώ εκεί, είναι καθήκον μου να προσευχηθώ για τους νεκρούς και να συμπαρασταθώ όσο είναι δυνατόν στους τραυματίες», είπε ο γάλλος υπουργός στους δημοσιογράφους που το συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο του.

Οι γάλλοι στρατιώτες που ήταν παρόντες στη βάση «έχουν προφανώς πάθει σοκ από αυτά που βίωσαν. Σχεδόν όλοι τους ανήκουν στη βάση 133 του Νανσί και συμμετείχαν σε άσκηση. Είναι ένα φρικτό, αβάσταχτο δυστύχημα», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι εννέα γάλλοι και δώδεκα ιταλοί στρατιώτες.