Αμερικανοί βουλευτές στην Κούβα

Αναζητούν τομείς όπου οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν


ΚΟΣΜΟΣ
9:15
17/01/2015
Αμερικανοί βουλευτές στην Κούβα
loading

Μια αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών ξεκινά σήμερα μια επίσκεψη στην Κούβα για να εξετάσει από κοντά τους τομείς όπου οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν, έναν μήνα μετά την ιστορική προσέγγιση της Αβάνας με την Ουάσινγκτον.

Η αντιπροσωπεία, που θα παραμείνει στο νησί μέχρι την Δευτέρα, αποτελείται από τέσσερις γερουσιαστές και δύο βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον γερουσιαστή Πάτρικ Λίχι, όπως ανακοίνωσε η αποστολή που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Αβάνα. Αυτή είναι η πρώτη αποστολή του Κογκρέσου στην Κούβα μετά τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Κούβα.

"Αυτή τη φορά θα συζητήσουμε τις προσδοκίες μας και τις προσδοκίες των Κουβανών για την εξομάλυνση των σχέσεων. Θέλουμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες για μια καλύτερη συνεργασία και να ενθαρρύνουμε τις κουβανικές αρχές να προσεγγίσουν θέματα που ανησυχούν τους Αμερικανούς πολίτες και τους εκπροσώπους τους στο Κογκρέσο", σημείωσε ο Λίχι.

Στο πρόγραμμα της αμερικανικής αντιπροσωπείας περιλαμβάνονται συναντήσεις με Κουβανούς αξιωματούχους, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών (συμπεριλαμβανομένων και αντιφρονούντων) και με διπλωμάτες άλλων χωρών στην Αβάνα, όπως του Μεξικού, της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Κολομβίας.

Ο Πάτρικ Λίχι είχε μεσολαβήσει πέρσι ώστε η σύζυγος του Χεράρδο Ερνάντες, ενός Κουβανού κατασκόπου, κρατούμενου σε αμερικανικές φυλακές, να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση. Το μωρό του ζεύγους Ερνάντες γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου φέτος, 20 ημέρες μετά την απελευθέρωση του πατέρα του στο πλαίσιο της προσέγγισης των δύο χωρών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει