Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσόβου και υπουργός Εξωτερικών Χασίμ Θάτσι δήλωσε, σήμερα, από την Ποντγκόριτσα ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Μαυροβουνίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Ίγκορ Λούκσιτς, ο κ. Θάτσι εξέφρασε την ετοιμότητά του να επιταχύνει την όλη διαδικασία και προς αυτή την κατεύθυνση οι συναντήσεις της αρμόδιας διμερούς επιτροπής από σποραδικές να γίνουν τακτικές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, ο κ. Θάτσι ανέφερε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιτροπής, από την πλευρά του Κοσόβου, πριν από την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα, οι οποίοι και τον πληροφόρησαν ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει κατά περίπου 90% και απομένουν μόλις 9 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, είπε ακόμη πως δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο ή πολιτικό πρόβλημα και πως ό,τι έχει απομείνει είναι τεχνικής φύσεως.

«Μια τέτοιου είδους δράση δεν θα ήταν μόνο απόδειξη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά επίσης κι ένα μήνυμα συνεργασίας για όλη την περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Θάτσι.