Πληθαίνουν οι φήμες και τα σενάρια για την υγεία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Αυγούστου συζητήθηκε ποιος θα τον αντικαταστήσει αν απαιτηθεί.

Όπως ανέφερε Τούρκος πολιτικός αναλυτής Γκιουβέν Τζεφχερί στο Open, ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου είπε ότι δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπάρχει μια μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεων του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο, σχολιάζοντας ότι πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Ερωτηθείς αν θα αναλάβει ο Χουλουσί Ακάρ σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου, ο πολιτικός αναλυτής απάντησε ότι «ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου ο Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις Διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.