Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες που προκλήθηκαν έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Οι κυβερνήτες των δύο πολιτειών κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο χαρακτήρισε τις πλημμύρες και τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία «ιστορικό καιρικό φαινόμενο».

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις ξαφνικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στο Πάσεϊκ του Νιού Τζέρσεϊ, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος Έκτορ Λόρα.

Το NBC της Νέας Υόρκης μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Νιού Τζέρσεϊ και τέσσερις στη Νέα Υόρκη χθες, Τετάρτη, το βράδυ, όταν παγιδεύτηκαν στα υπόγειά τους ενώ η καταιγίδα προκαλούσε πλημμύρες σε όλη την πόλη.

Ο Λόρα δήλωσε πως το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών ανασύρθηκε από τα νερά των πλημμυρών. Το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο άνδρας, παρασύρθηκε από το νερό και οι πυροσβέστες παρασύρθηκαν κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν σ’ αυτόν, μετέδωσε το CNN.

Αργά χθες, Τετάρτη, διακόπηκε η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης, είχε μεταδώσει νωρίτερα το CNN, καθώς ο εξασθενημένος πλέον κυκλώνας Άιντα έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και την απειλή ξαφνικών πλημμυρών και ανεμοστροβίλων.

Λόγω της κακοκαιρίας, στους δρόμους της Νέας Υόρκης επιτρεπόταν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στις 5 π.μ. (τοπική ώρα) μόνο οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κυκλώνα Άιντα είχε κηρύξει και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι.

Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Νιού Τζέρσεϊ ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας.

Το αεροδρόμιο Newark Liberty του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε πως πλήττεται από «σοβαρές πλημμύρες» και πως μερικές πτήσεις επαναλήφθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα, αφού είχαν διακοπεί όλες αργά χθες, Τετάρτη.