Μια σουηδή βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός ακροδεξιού συναδέλφου της για υποκίνηση σε ρατσιστικό μίσος, μετά τα σχόλιά του για την αιματηρή επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

«Συνέδεσε τους πιστούς μουσουλμάνους με την τρομοκρατία. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό», εξήγησε η Βερόνικα Παλμ στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4.

Η βουλευτής αναφερόταν στα σχόλια στο Facebook του γενικού γραμματέα των Σουηδών Δημοκρατών και αντιπροέδρου του σουηδικού κοινοβουλίου Μπγιορν Σέντερ.

«Η “θρησκεία της ειρήνης” έδειξε το πρόσωπό της», έγραψε στα σχόλια κάτω από ένα άρθρο που αναφερόταν στην επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό.

«Τα σχόλια αυτά είναι προσβλητικά προς μια ομάδα ανθρώπων και θέλω να εξεταστεί αν εμπίπτουν στη νομοθεσία κατά του ρατσιστικού μίσους», εξήγησε η Παλμ.

Σύμφωνα με την ίδια, τα σχόλια του Σέντερ κινδυνεύουν να επηρεάσουν την αντίληψη του κοινού απέναντι στο Ισλάμ και την πολιτική βία.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σουηδοί Δημοκράτες έχουν καταδικάσει την επίθεση, την οποία ο πρόεδρός τους Ματίας Κάρλσον χαρακτήρισε «επίθεση εναντίον όλης της Ευρώπης και των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης στις οποίες βασίζονται οι ανοικτές και ελεύθερες κοινωνίες μας».