Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που δείχνουν έναν άνδρα να κρέμεται από ένα αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk με το οποίο πετούν οι Ταλιμπάν, αφού το έχουν κατασχέσει, πάνω από το Αφγανιστάν.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο twitter από τους Talib Times, που ισχυρίζονται ότι είναι η αγγλόφωνη επίσημη σελίδα του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν που διοικείται από τους Ταλιμπάν, ενώ στο tweet αναφέρεται ότι «αυτή είναι η πολεμική μας αεροπορία. Τα ελικόπτερα του Ισλαμικού Εμιράτου πετούν πάνω από την πόλη Κανταχάρ και πραγματοποιούν περιπολίες».

Σύμφωνα με το nytimes.com, στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα κάποιος να κρέμεται κάτω από το ελικόπτερο και να αιωρείται στον ουρανό. Ωστόσο, δεν είναι αμέσως σαφές πώς βρέθηκε εκεί ή αν είναι ζωντανός.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι τα πλάνα δείχνουν κάποιον που αρχικά τον κρέμασαν και στη συνέχεια τον έβαλαν να παρελάσει στον ουρανό.

«Μια άλλη εικόνα ορόσημο σε μια νέα εποχή τρόμου», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος, Sudhir Chaudhary.

«Οι Ταλιμπάν κρέμασαν ένα άτομο, που υποτίθεται ότι ήταν Αμερικανός διερμηνέας, από ένα αμερικανικό ελικόπτερο Blackhawk. Τα εναπομείναντα αμερικανικά ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν τώρα στο #Αφγανιστάν έτσι », προέβλεψε ο Chaudhary.