Σε μία συλλογή με σκληρό εξώφυλλο και τίτλο «99,1% Pure: Breaking Bad Art» συγκεντρώθηκαν τα έργα τέχνης των θαυμαστών της σειράς που, εδώ και μια δεκαετία από τότε που προβλήθηκε πρώτη φορά, παραμένει στο επίκεντρο της ποπ κουλτούρας. Πρόκειται για έναν τόμο 232 σελίδων με έργα τέχνης θαυμαστών εμπνευσμένα από το σύμπαν της ερήμου στο Νέο Μεξικό του Βινς Γκίλιγκαν, δημιουργού των τηλεοπτικών σειρών «Breaking Bad» και «Better Call Saul».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να εργαστεί για τη σειρά «Saul», η ομάδα του Γκίλιγκαν μετακόμισε σε γραφεία που ήταν ανοιχτά και αποστειρωμένα και απαλλαγμένα από οποιοδήποτε μοντέρνο πνεύμα. Έτσι, ορισμένοι εργαζόμενοι στη σειρά άρχισαν να γεμίζουν τους τεράστιους πίνακες με έργα που κατέβασαν από το διαδίκτυο από όλο τον κόσμο: χιλιάδες έργα τέχνης θαυμαστών εμπνευσμένα από το σύμπαν της ερήμου στο Νέο Μεξικό του Γκίλιγκαν.

«Εκτυπώσαμε κάθε εικόνα που βρήκαμε από το Tumblr, το Twitter και το Instagram» ανέφερε η παραγωγός του «Better Call Saul» Τζεν Κάρολ.

Εικόνες του Τζίμι Μακ Γκιλ του διεφθαρμένου δικηγόρου υπεράσπισης που υποδύεται ο Μπομπ Όντενκερκ και του Μάικ Ερμαντρότ, του συνταξιούχου αστυνομικού, που συνδέεται με το καρτέλ, τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Μπανκς. Ο στόχος: «Να εμπνεύσει τους σεναριογράφους και να τους μεταφέρει τον ενθουσιασμό γύρω από αυτούς τους χαρακτήρες».

Ο Γκίλιγκαν σταματούσε καθημερινά στο διάδρομο και κοιτούσε με έκπληξη μέχρι που τελικά, πριν από δύο χρόνια, άρχισε να ρωτάει την ομάδα του: «Πώς το κοινοποιούμε αυτό; Πώς επιλέγουμε την καλύτερη προβολή του;». Κι έτσι συγκεντρώθηκαν όλα τα έργα σε τόμο 232 σελίδων.

Τα επιλεγμένα έργα τέχνης δεν είναι απλή αναπαράσταση, είναι προσεκτική ερμηνεία, διερευνούν το συναίσθημα και το κίνητρο των χαρακτήρων. Οι συγγραφείς του βιβλίου, Κλαούντια Αζουρμέντι και Τζοάνα Ζανγκ γράφουν για τον πρωταγωνιστή της σειράς Breaking Bad, Γουόλτερ Χάρτγουελ Γουάιτ: «Είναι ανοιχτό το ερώτημα, αν είναι ένας καλός τύπος που παίρνει μια σειρά ριζοσπαστικές ανήθικες αποφάσεις ή ένας κακός που η πραγματική του φύση αποκαλύπτεται με την πάροδο του χρόνου».

Το βιβλίο «99,1% Pure: Breaking Bad Art» επιμελήθηκε ο Γκίλιγκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.