Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Μαΐου του 2013, το ρυμουλκό Jacson-4 επέπλεε στις ακτές της Νιγηρίας όταν ένα λυσσαλέο κύμα το ανέτρεψε. Μέσα ήταν 12 μέλη πληρώματος, το καθένα κλειδωμένο στην καμπίνα του ως μέτρο ασφαλείας εναντίον πειρατικών επιθέσεων από διερχόμενα σκάφη στην περιοχή. Από τα 12 μέλη του πληρώματος, μόνο ένα επέζησε από το αναποδογυρισμένο σκάφος. Ο 29χρονος Χάρισον Οκέιν, ο οποίος υπηρέτησε ως μάγειρας στο ρυμουλκό, παγιδεύτηκε για τρεις ημέρες στο βυθισμένο πλοίο και κατάφερε να βγει ζωντανός.

Η απίστευτη ιστορία του άνδρα που παγιδεύτηκε σε ένα βυθισμένο πλοίο για τρείς ημέρες και βγήκε ζωντανός

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com, μιλώντας στον Guardian ο Οκέιν ανέφερε ότι «ήταν περίπου 5 το πρωί. Ήμουν στην τουαλέτα όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, η ταχύτητα ήταν τόσο γρήγορη».

Έφυγε αμέσως για να βρει την έξοδο κινδύνου και συναντήθηκε με το φρικτό θέαμα τριών μελών του πληρώματος να παρασέρνονται από τα στροβιλισμένα νερά. Η δύναμη του νερού, ωστόσο, τον έσπρωξε σε μια άλλη τουαλέτα στο σκάφος, και ήταν η στιγμή που ένιωσε γρήγορα τον δρόμο του προς στο «σκοτάδι», απελπισμένος ότι δεν θα έβγαινε ποτέ ζωντανός. Το ρυμουλκό τελικά «εγκαταστάθηκε» περίπου 30 μέτρα κάτω από τη θάλασσα σε μια ανάποδη θέση με τον Οκέιν να μένει εκεί παγιδευμένες για τρεις ημέρες.

Μέσα στην ατυχία του, ωστόσο, ο νεαρός μάγειρας στάθηκε πολύ τυχερός καθώς κατάφερε να βρει ένα μέρος με αέρα στο πλοίο, ενώ χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα για να κρατήσει μέρη του σώματός του πάνω από το παγωμένο θαλασσινό νερό κατάφερε να αποφύγει το πάγωμα μέχρι θανάτου. Σε εκείνο το σημείο, το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Οκέιν ήταν να προσευχηθεί για να σωθεί.

«Ήμουν τόσο πεινασμένος, διψασμένος και κρυωμένος και προσευχόμουν να δω κάποιο είδος φωτός», αποκάλυψε στον Guardian. Μόλις σχεδόν 60 ώρες αργότερα οι διασώστες βρήκαν τον Οκέιν ζωντανό στο μέρος όπου είχε παγιδευτεί. Μεταφέρθηκε πίσω στη στεριά με ένα καταδυτικό κράνος και στολή κατάδυσης και δεν αντιμετώπισε κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά την απίστευτη δοκιμασία του.

Ο Πολ ΜακΝτόναλντ, μέλος του σωστικού σκάφους, ήταν σαστισμένος για το πώς ο Οκέιν κατάφερε να επιβιώσει. «Το πώς δεν ήταν γεμάτο νερό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Θα έλεγα ότι κάποιος τον φρόντιζε», είπε. Μετά το περιστατικό, ο Οκέιν επέστρεψε στη δουλειά του ως μάγειρας, αλλά δήλωσε ότι δεν θα επέστρεφε στη θάλασσα λόγω της τραυματικής εμπειρίας που πέρασε.