Ένας «πολύ πραγματικός κίνδυνος» επιθέσεων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ δυσκολεύει όλο και περισσότερο τις εκεί επιχειρήσεις εκκένωσης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Το «Φόρεϊν Όφις συνέστησε στη διάρκεια της νύχτας στους ανθρώπους στην Καμπούλ να μην έρχονται πλέον στο αεροδρόμιο μόνοι τους», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό περιορίζει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να φθάσουν στο αεροδρόμιο άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Ο γερμανικός στρατός έχει μεταφέρει με αερογέφυρα τουλάχιστον 5.200 ανθρώπους από την Καμπούλ μέχρι τώρα, περιλαμβανομένων 4.200 Αφγανών και 505 Γερμανών, δήλωσε εξάλλου ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Έμπερχαρντ Τσορν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως η Γερμανία είναι πιθανόν να θέσει τέλος σήμερα στις πτήσεις απομάκρυνσης, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα την Πέμπτη, για την ύπαρξη «πάρα πολύ αξιόπιστων» πληροφοριών, από τις μυστικές υπηρεσίες, για σχέδιο ενόπλων μα επιτεθούν στους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μίλησε και ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

*Φωτογραφία αρχείου