Τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν δεν έχουν ζητήσει να παραταθεί η προθεσμία της 31ης Αυγούστου που έχει οριστεί για να εγκαταλείψουν τη χώρα της Ασίας, δήλωσε αξιωματούχος του κινήματος των Ταλιμπάν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων εάν απαιτηθεί αυτό στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης αμερικανών, ξένων και αφγανών πολιτών.

Αφγανιστάν: Η Βρετανία σκοπεύει να απομακρύνει 6.000 ανθρώπους μέσα στην εβδομάδα

H Βρετανία σκοπεύει να απομακρύνει 6.000 ανθρώπους εντός της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να συνεχίσει και να επιταχύνει την επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης χιλιάδων βρετανών και αφγανών πολιτών από το Αφγανιστάν σήμερα, βάσει σχεδίου που προβλέπει να μεταφερθούν αεροπορικώς εκτός χώρας ως και 6.000 άνθρωποι μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Ο βρετανικός στρατός παρέτεινε την προθεσμία –που εξέπνεε αύριο Τρίτη– για την αποπεράτωση της επιχείρησης εκκένωσης που διεξάγει η RAF ως την Παρασκευή ή το Σάββατο, κατά το ρεπορτάζ των Τάιμς.

Το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο ανακοίνωσε χθες ότι από την 31η Αυγούστου μέχρι χθες απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν 5.725 άνθρωποι.

Πρόκειται για μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας, βρετανούς πολίτες, πολίτες δυτικών και συμμαχικών κρατών, καθώς και Αφγανούς που είχαν βοηθήσει τις βρετανικές δυνάμεις ή τη βρετανική κυβέρνηση και δικαιούνται να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.