«Ναι, είμαστε χαρούμενοι για την τιμωρία της 11ης Σεπτεμβρίου. Ναι, είμαστε χαρούμενοι για την τιμωρία στο Μπαλί. Ναι, είμαστε χαρούμενοι για την τιμωρία του Ολοκαυτώματος και κάθε άλλη τιμωρία που στέλνει ο Θεός». Είναι τα λόγια της Amirah Droudis, της συζύγου του 49χρονου Man Haron Monis, δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϊ.

Η 35χρονη γυναίκα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail, είναι ελληνικής καταγωγής και έχει κατά το παρελθόν ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο. Σε ένα από αυτά, πριν 4 χρόνια, καλούσε τον κόσμο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του συζύγου της για να μάθει ποιο είναι το αληθινό Ισλάμ.

«Ομολογώ ότι πολλές φορές έκανα τρομοκρατικές ενέργειες στην Αυστραλία. Ελπίζω η αστυνομία να μην με συλλάβει για αυτή την ομολογία. Γιατί αυτό που εννοώ ως τρομοκρατικές ενέργειες, είναι με τη γενική έννοια, όπως ορίζει την τρομοκρατία το Ισλάμ», δηλώνει η 35χρονη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Amirah Droudis ανακρίθηκε από τις αρχές, ενώ η ίδια βαρύνεται και για τον φόνο της πρώην συντρόφου του συζύγου της. Η 35χρονη, φέρεται ότι μαζί με τον Haron Monis,ότι σκότωσαν την πρώην σύντροφό του με 18 μαχαιριές και έβαλαν φωτιά στη σορό της στην είσοδο του σπιτιού της τον Απρίλιο του 2013.



Ο Man Haron Monis