Ως «απατεώνισσα» και «κακό παράδειγμα για όλους τους δημοσιογράφους» χαρακτηρίζουν εδώ και λίγες ώρες στη Γερμανία μια ρεπόρτερ η οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πασαλείβει το πρόσωπο και τα ρούχα της με λάσπη στην προσπάθειά της να εντυπωσιάσει τους θεατές του ρεπορτάζ της.

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ του δικτύου RTL Σουζάνα Όλεν βρέθηκε στα δύο κρατίδια που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις φονικές πλημμύρες, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο, σπεύδοντας να βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης μιας περιοχής. Η γερμανίδα ρεπόρτερ πήρε ένα φτυάρι, φόρεσε γαλότσες, καπέλο και ειδικά γάντια και έμοιαζε να συμμετέχει στις προσπάθειες αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής.

Μόνο που το κινητό ενός άγνωστου την πρόδωσε, καθώς έπιασε στα πράσα την 39χρονη να λερώνει τα ρούχα της με λάσπη, προκειμένου να δείξει ότι συνδράμει και η ίδια στην εκστρατεία αποκατάστασης της πληγείσας πόλης Μπαντ Μουνστεράιφελ. «Εδώ είναι η πολυάσχολη εργάτρια που σας παραμυθιάζει», γράφει ένας χρήστης στο Twitter σχολιάζοντας το ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Καθαρισμός μετά τις πλημμύρες», που δείχνει την Σουζάνα να βοηθά τους κατοίκους.

Το γερμανικό δίκτυο απέλυσε την «ψεύτρα» μόλις είδε το επίμαχο βίντεο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». «Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, την απολύσαμε τη Δευτέρα αφού το είδαμε», ανέφερε η ανακοίνωση για την Όλεν η οποία εργαζόταν από το 2008 στο γερμανικό δίκτυο RTL.

Από την πλευρά της, η 39χρονη έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη μέσω του Instagram: «Τη Δευτέρα ήμουν σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει για λογαριασμό της εκπομπής “Guten Morgen, Deutschland”. Έκανα ένα σοβαρό λάθος… Αφού είχα ήδη βοηθήσει μόνη μου τους πλημμυροπαθείς, ντρεπόμουν μπροστά στους άλλους εκείνο το πρωί να στέκομαι μπροστά στην κάμερα και να είμαι καθαρή από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, χωρίς να σκεφτώ δύο φορές, λέρωσα με λάσπη τα ρούχα μου. Ως δημοσιογράφος, αυτό δεν θα έπρεπε να μου είχε συμβεί ποτέ. Ως άτομο που νοιάζεται για τα δεινά όλων εκείνων που πλήττονται, μου συνέβη. Συγγνώμη.»