Την θλίψη της για την καταστροφή που πλήττει τη δυτική Γερμανία εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ δηλώνοντας πως είναι συγκλονισμένη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αγνοουμένων.

Παράλληλα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καγκελάριος ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» της τους «πολλούς ακούραστους διασώστες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» που επιχειρούν στην περιοχή.

Σταϊνμάγερ: Η σκέψη μου βρίσκεται με τους πολίτες που έχουν ανάγκη

Τη βαθύτατη συμπάθειά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους εκφράζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Η σκέψη μου βρίσκεται με τους πολλούς πολίτες που έχουν ανάγκη, έχουν χάσει την περιουσία τους και κάποιοι ακόμη και το σπίτι τους», είπε και ευχαρίστησε τους διασώστες και τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι εργάζονται «ακούραστα και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, προκειμένου να σταθούν δίπλα σε όσους τους έχουν ανάγκη».