Σε αναστολή τέθηκαν από την Πέμπτη (15/7) 177 υγειονομικοί της πόλης Πορντενόνε της βορειοανατολικής Ιταλίας οι οποίοι δεν δέχτηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι 46 εξ αυτών είναι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι γιατροί και μέλη του βοηθητικού προσωπικού.

Τα εν λόγω άτομα δεν παρουσιάσθηκαν τον Ιούνιο για εμβολιασμό στα ραντεβού που τους είχαν δοθεί. Όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία, οι 177 υγειονομικοί παύονται των καθηκόντων τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Όταν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να εφαρμόζονται. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία θα εφαρμοστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, και από τα υπόλοιπα παραρτήματα του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας Βένετο Ρικάρντο Ρικάρντι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οδηγίες του ιταλικού ΥΠΕΞ προς τους πολίτες

Mε ανακοίνωσή του, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες της χώρας, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

«Πρέπει να προγραμματίζεται με μέγιστη προσοχή κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού, προβλέποντας και το ενδεχόμενο να καταστεί αναγκαίο να περάσει κάποιος μια επιπλέον περίοδο στο εξωτερικό, αλλά και να ενεργοποιήσει ασφάλεια, η οποία να καλύπτει και τους κινδύνους που συνδέονται με τον κορονοϊό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «κάθε μετακίνηση την περίοδο αυτή μπορεί να επιφέρει κίνδυνο υγειονομικού χαρακτήρα» και ότι «όσοι ταξιδεύουν πρέπει λαμβάνουν υπόψη ότι το τεστ για την ανίχνευση της covid 19 πριν επιστρέψουν στην Ιταλία μπορεί να προκύψει θετικό».