Ανέβηκε ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι καθώς από τα ερείπια ανασύρθηκαν ακόμη 14 πτώματα.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιβεβαιωμένος, προσωρινός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 78.

Μέλη σωστικών συνεργείων από το Μεξικό και το Ισραήλ με μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις του είδους συμμετείχαν στις έρευνες στο πλευρό των αμερικανών συναδέλφων τους στα συντρίμμια. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέπεσε με τρόπο που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί, αν και το κτίριο είχε φθορές.

Ό,τι απέμενε όρθιο από την πολυκατοικία κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενο τρόπο το βράδυ της Κυριακής, καθώς η αστάθειά του ήγειρε κίνδυνο για τη ζωή των μελών των σωστικών συνεργείων. Οι ομάδες μπόρεσαν κατόπιν να συνεχίσουν την έρευνα σε σημεία όπου δεν είχαν μπορέσει να φθάσουν.

Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις καθώς η Φλόριντα πληττόταν από την τροπική καταιγίδα Έλσα.