Ξύπνησε ένα πρωί, νομίζοντας ότι βρίσκεται ακόμη στη δεκαετία του 1990. Ο πατέρας είχε χάσει τις μνήμες 20 ετών, ενώ δεν θυμόταν ούτε τον γάμο του ούτε και την κόρη του. Κι όλα αυτά εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης.

Ο 36χρονος Daniel Porter από το Τέξας ξύπνησε δίπλα στη σύζυγό του, την 37χρονη Ruth, πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε ιδέα ποια ήταν και πού βρισκόταν. Ο ίδιος νόμιζε ότι ήταν ακόμη 16 ετών και ότι έπρεπε να ετοιμαστεί για το σχολείο. Δεν θυμόταν καθόλου ούτε τη σύζυγό του, η οποία ήταν ξαπλωμένη δίπλα του, αλλά ούτε και τη 10χρονη κόρη του Libby.

Η Ruth χρειάστηκε να πείσει τον Daniel ότι δεν είχε απαχθεί και ότι ήταν όντως η σύζυγός του, μόνο όμως με τη βοήθεια των γονιών του το κατάφερε.

Μάλιστα, εκείνος θύμωσε κάποια στιγμή που κοίταξε στον καθρέφτη, ρωτώντας γιατί είναι «μεγάλος και χοντρός».

Διαγνώστηκε τελικά με παροδική σφαιρική αμνησία (transient global amnesia) – συνήθως μια ξαφνική, προσωρινή διαταραχή της βραχυχρόνιας μνήμης. Οι γιατροί του είπαν ότι θα επανέλθει σε 24 ώρες. Έναν χρόνο αργότερα όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του παραμένει ένα κενό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ξύπνησε ένα πρωί και απλώς δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ή πού ήταν. Ήταν πολύ μπερδεμένος. Δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το δωμάτιο», είπε η σύζυγός του.

«Νόμιζε είτε ότι ήταν μεθυσμένος και είχε πάει σπίτι με μια γυναίκα είτε ότι είχε απαχθεί. Τον έβλεπα που έψαχνε τρόπο να το σκάσει», συμπλήρωσε.

Η Ruth τον βοήθησε να ντυθεί και εκείνος νόμιζε ότι του έδινε τα ρούχα του άντρα της, ο οποίος θα επέστρεφε στο σπίτι «από λεπτό σε λεπτό».

Το ζευγάρι έμενε στη φάρμα των γονιών του Daniel και εκείνοι κατάφεραν να τον πείσουν ότι η Ruth έλεγε την αλήθεια.