Από τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και οπλιτών της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) στο Μογκαντίσου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 πολίτες.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν εξερράγη παγιδευμένος μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε ένα δρόμο την ώρα που περνούσε μία αυτοκινητοπομπή της Amisom δίπλα από την στρατιωτική ακαδημία Jalle Siad, δήλωσαν μάρτυρες.

Σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες η πλειονότητα των θυμάτων βρήκαν το θάνατο στην Μπακαρά, τη μεγαλύτερη αγορά της σομαλικής πρωτεύουσας.

«Οι ιατρικές ομάδες κλήθηκαν επειγόντως στην αγορά Μπακαρά απ’ όπου περισυνέλεξαν τα πτώματα 16 αμάχων που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει αυτή τη στιγμή του 46, όμως υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν διακομισθεί ακόμα στα νοσοκομεία», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Μογκαντίσου Άλι Μούσε.

Εξάλλου, πολλοί μάρτυρες δήλωσαν ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την έκρηξη.

«Υπήρχαν λεωφορεία στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη και πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.