Ερωτηματικά έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό το γεγονός ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει αρκετά κιλά. Η αλλαγή στην εμφάνισή του είναι εμφανής και πολλοί αναρωτήθηκαν αν πάσχει από κάποια ασθένεια.

Σχεδόν 20 είναι τα κιλά που έχει χάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη βουλευτή, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του για το θέμα.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι λένε οι πληροφορίες για τα κιλά και την υγεία του

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εκτιμά ότι ο Κιμ έχει χάσει πρόσφατα περίπου 20 κιλά. Ο βουλευτής Kim Byung-kee ενημερώθηκε σχετικά από τις υπηρεσίες πληροφοριών και προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

«Αν υπήρχε κάτι με την υγεία του, θα έπρεπε να υπάρχουν σημάδια ότι φάρμακα εισάγονται στην κλινική που είναι υπεύθυνη για να παρακολουθεί την υγεία του Κιμ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει εντοπιστεί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Κιμ συμμετέχει ακόμη «σε πολύωρες συσκέψεις» και δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στον τρόπο με τον οποίο περπατάει.

Ο 37χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν είχε εμφανιστεί δημόσια για αρκετό καιρό τον Μάιο και τελικά εμφανίστηκε σε ένα βίντεο τον Ιούνιο, στο οποίο φαινόταν εμφανώς αδυνατισμένος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έπαιξαν αργότερα ένα θέμα, σύμφωνα με το οποίο Βορειοκορεάτες ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν την εικόνα του αδυνατισμένου Κιμ, σχόλια τα οποία ενδέχεται να είχαν ως στόχο την εξασφάλιση της στήριξης της κοινής γνώμης την ώρα που ο βορειοκορεάτης ηγέτης προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της χώρας, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, σημειώνει το Bloomberg.

Το βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθείται από υπηρεσίες πληροφοριών με στόχο να αντληθούν πληροφορίες για το αυταρχικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, ειδικά εφόσον η οικογένειά του έχει ιστορικό καρδιακών παθήσεων. Οι κατάσκοποι της Νότιας Κορέας είπαν στους βουλευτές τον Νοέμβριο ότι ο Κιμ ζύγιζε περίπου 140 κιλά, αλλά δεν συμπεριέλαβαν κάποια εκτίμηση για το βάρος στην τελευταία ενημέρωση.