Το νεκροτομείο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των νησιών Φίτζι είναι πλέον υπερπλήρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς το νησιωτικό αυτό κράτος του Ειρηνικού καταγράφει καθημερινά αριθμό ρεκόρ σε νέα κρούσματα κορονοϊού. Δεν υπάρχουν άμεσα λεπτομέρειες σχετικά με την χωρητικότητα του νεκροτομείου. Από τις αρχές Απριλίου που ξεκίνησε το δεύτερο κύμα μολύνσεων στο νησί, έχουν πεθάνει 28 άνθρωποι από επιπλοκές της COVID-19, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το νοσοκομείο Colonial War Memorial είναι το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα Σούβα και σήμερα εξυπηρετεί αποκλειστικά ασθενείς με COVID. «Λόγω του ότι το νεκροτομείο έχει πληρότητα, οι συγγενείς των νεκρών καλούνται να φροντίσουν άμεσα για την μεταφορά τους από το νεκροτομείο και την οργάνωση της τελετής για τους αγαπημένους τους», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο.

Παρότι τα Φίτζι πέτυχαν αρχικά να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού κλείνοντας τα σύνορά τους, η έντονα μεταδιδόμενη παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, η οποία για πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, εξαπλώνεται στην περιοχή και χθες καταγράφηκε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ 522 νέων κρουσμάτων. Ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 900.000 κάτοικοι. Περίπου το 54% των κατοίκων έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca ή της Sinopharm, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ σχεδόν το 9% έχει εμβολιαστεί και με την δεύτερη. Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται επίσης και στην Παπούα Νέα Γουινέα.