Σαν να είναι σκηνή από κάποια ταινία στο Χόλιγουντ μοιάζουν οι φωτογραφίες που έρχονται από την ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε στο τμήμα της 12όροφης πολυκατοικίας που είχε απομείνει όρθιο μετά την κατάρρευση στο Σέρφσαϊντ, κοντά στο Μαϊάμι. Η έκρηξη έγινε καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Έλσα, η οποία αναμένεται να αρχίσει να πλήττει την πολιτεία αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου.

Οι νεκροί είναι 24 και οι αγνοούμενοι 121 ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας), όπως έδειξαν τα απευθείας πλάνα αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Μαϊάμι: Η κατάρρευση της πολυκατοικίας

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου με τους 12 ορόφους, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι Αρχές φοβούνταν πως και το υπόλοιπο κτίριο θα έπεφτε, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων και οι φόβοι επιτάθηκαν καθώς πλησίαζε η τροπική καταιγίδα Έλσα όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters και το AFP.

«Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Θα προκαλέσει τη διασπορά σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους, άρα καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους» είπε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο: