Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας και έχει καταγραφεί μόλις επτά λεπτά πριν από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι. Στο βίντεο φαίνεται νερό να τρέψει από την οροφή του γκαράζ του πολυώροφου κτιρίου.

Το βίντεο καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν την τραγωδία της 24ης Ιουνίου και εστιάζει στην είσοδο του περιφραγμένου γκαράζ κάτω από τη βόρεια πλευρά του συγκροτήματος κατοικιών. Πίσω από την είσοδο το νερό πέφτει από την οροφή. Λίγο αργότερα το κτίριο καταρρέει και παρασέρνει στον θάνατο πολλούς κατοίκους του.

Οι ανησυχητικές εικόνες αναρτήθηκαν στο TikTok από την Adriana Sarmiento, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Σικάγο WLS-TV ότι ήταν σε διακοπές με τον σύζυγό της σε ένα γειτονικό resort όταν άκουσε έναν θόρυβο και πήγε να δει τι ήταν.

Το βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα εν μέσω προβληματισμών για την πισίνα του κτιρίου, η οποία ενδέχεται να αποτέλεσε την αιτία της κατάρρευσης του κτιρίου. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν πει πως τμήματα του επιπέδου όπου βρισκόταν η πισίνα είχαν καταρρεύσει στο γκαράζ από κάτω.

Ο Allyn E. Kilsheimer, που ερευνά την κατάρρευση, δήλωσε στην Washington Post ότι η θεωρία της πισίνας – η οποία υποστηρίχτηκε αρχικά από τον σύζυγο μιας γυναίκας που αγνοείται ακόμη και επιβεβαιώθηκε από έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα – είναι βιώσιμη.

«Υπάρχει μια πιθανότητα ότι ένα μέρος της περιοχής της πισίνας κατέρρευσε αρχικά και στη συνέχεια παρέσυρε το κτίριο και αυτό δημιούργησε την κατάρρευση», είπε.

Ένας μηχανικός το 2018 είχε κάνει λόγο για «μεγάλη κατασκευαστική ζημιά» στην περιοχή της πισίνας.

Στις νέες εικόνες που δημοσιεύτηκαν, το νερό φαίνεται να πέφτει από την οροφή. Η Sarmiento είπε ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει τους κατοίκους για τον κίνδυνο αλλά θεώρησαν ότι ήταν υπερβολική επειδή «τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στην Αμερική». Λίγα λεπτά αργότερα, το κτίριο κατέρρευσε.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 145 παραμένουν αγνοούμενοι στην καταστροφή αυτή που σόκαρε τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.