Η αστυνομία της Ταϊλάνδης αναζητεί σήμερα δύο Αμερικανούς μετά τον εντοπισμό πέντε δεμάτων με προορισμό τις ΗΠΑ τα οποία περιείχαν λείψανα μωρών και ενηλίκων, που φέρονται να έχουν κλαπεί από ένα μουσείο.

Στα πέντε δέματα βρέθηκαν το Σάββατο το κεφάλι ενός μωρού, ένα πόδι μωρού κομματιασμένο σε τρία μέρη, μια καρδιά και ένα κομμάτι ανθρώπινου δέρματος με τατουάζ, αφού το προσωπικό μιας μεταφορικής εταιρείας στη Μπανγκόγκ τα πέρασε από ακτίνες Χ.

Τα ανθρώπινα μέλη ήταν αποθηκευμένα σε πλαστικά δοχεία με φορμόλη, ενώ τα δέματα προορίζονταν για μια διεύθυνση στο Λας Βέγκας και γι’ αυτό οι ταϊλανδέζικη αστυνομία έχει ζητήσει τη συνδρομή του FBI.

«Οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι το περιεχόμενο έμοιαζε με ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνά μας σε τρία από τα δέματα βρήκαμε ανθρώπινα λείψανα σε πέντε πλαστικά δοχεία», δήλωσε ο υποστράτηγος της αστυνομίας Ρουανγκσάκ Τζαριτάκε. «Τα δέματα είχαν τη σήμανση “παιδικά παιχνίδια”, όμως ο έλεγχος έδειξε ότι δεν επρόκειτο για παιχνίδια», συνέχισε.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος δύο υπόπτων, 31 και 33 ετών, οι οποίοι «παρακολουθούνται», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Οι δύο αυτοί άνδρες πέρασαν τα σύνορα προς την Καμπότζη την Κυριακή, μία ημέρα μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, σημείωσε ο Ρουανγκσάκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η καρδιά που περιλαμβανόταν στα δέματα είχε σημάδια από μαχαιριές και ανήκε σε έναν ενήλικα, όπως και το κομμάτι του δέρματος με το τατουάζ.

Γιατροί από το νοσοκομείο Σιριράτζ της Μπανγκόκ δήλωσαν ότι τα ανθρώπινα μέλη εκλάπησαν από το Ιατρικό Μουσείο του νοσοκομείου, στο οποίο εκτίθενται διατηρημένα λείψανα, πολλά από τα οποία προέρχονται από θύματα ανθρωποκτονιών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι εκλάπησαν από το Σιριράτζ», δήλωσε ο Ουντόμ Καχιντόρν, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Σιριράτζ, ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο Αμερικανοί είχαν επισκεφθεί το νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν «ξένους» παρόντες στην αίθουσα στην οποία εκτίθονταν τα λείψανα, επεσήμανε από την πλευρά του ο Ρουανγκσάκ. Εξάλλου τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι δύο άνδρες είχαν ανακριθεί την Κυριακή, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δήλωσαν ότι είχαν αγοράσει τα ανθρώπινα λείψανα από μια αγορά.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι τα ανθρώπινα μέλη επρόκειτο να σταλούν στην Ταϊβάν για να χρησιμοποιηθούν σε τελετές μαύρης μαγείας.