Τον Μάιο του 2021, ένας πατέρας και ένας γιος εντόπισαν μια παράξενη μυρωδιά που προερχόταν από ένα τεράστιο γλυπτό, από πολτοποιημένο χαρτί και υφάσματα, ενός στεγόσαυρου σε κάποιο προάστιο της Βαρκελώνης. Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία, με τη βοήθεια των πυροσβεστών, ανακάλυψε ένα ανθρώπινο πτώμα σφηνωμένο μέσα στο πόδι του δεινοσαύρου. Οι αρχές πιστεύουν ότι το κινητό του θύματος έπεσε στη δομή και εκείνος προσπαθώντας να το βρει «παγιδεύτηκε», μέσα στην κατασκευή, χάνοντας τελικά την ζωή του.

Τα πιο περίεργα μέρη όπου έχουν βρεθεί ποτέ πτώματα

Αν και το κοίλο πόδι ενός στεγόσαυρου από papier-mâché μπορεί να είναι το πιο περίεργο μέρος που έχει βρεθεί ποτέ ένα πτώμα, δεν είναι η μόνη παράξενη τοποθεσία στα χρονικά του εγκλήματος όπου έχουν ανακαλυφθεί ποτέ σοροί ανθρώπων.

Πίσω από ψυγείο σούπερμαρκετ

Το 2019, οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ No Frills στο Council Bluffs της Αϊόβα, στον τοίχο πίσω από ένα ψυγείο βρήκαν το νεκρό σώμα του Larry Ely Murillo-Moncada. Ο 25χρονος, που είχε εργαστεί στο σούπερ μάρκετ, είχε εξαφανιστεί σχεδόν 10 χρόνια νωρίτερα. Μετά την ανακάλυψη της σορού οι αρχές υποπτεύθηκαν ότι ο άτυχος νεαρός είχε ανέβει στην κορυφή των ψυγείων -έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο που συχνάζουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους- και έπεσε στο χώρο μεταξύ των ψυγείων και του τοίχου. Το όνομα του Murillo-Moncada δεν αναγραφόταν στο πρόγραμμα των εργαζομένων για εκείνη τη βραδινή βάρδια, οπότε οι υπάλληλοι μπορεί να μην γνώριζαν ότι βρισκόταν στο κατάστημα. Οι αρχές συμπέραναν ότι ο δυνατός θόρυβος των ψυγείων υπερκάλυπτε τις όποιες φωνές για βοήθεια του 25χρονου.

Σε δεξαμενή ψαριών

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, ο Ντέβον Εγκ τηλεφώνησε στον αδερφό του Μπράιαν, αλλά βγήκε ο αυτόματος τηλεφωνητής λέγοντας ότι έλειπε σε διακοπές. Ο Μπράιαν όχι μόνο δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον αυτόματο τηλεφωνητή του, αλλά ο Ντέβον πίστευε ότι η φωνή του μηνύματος ήταν άλλη. Εντωμεταξύ, οι γείτονες είχαν αρχίσει να αναφέρουν τον Μπράιαν ως αγνοούμενο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και η αστυνομία επισκέφτηκε το σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο τρεις φορές, αλλά έφυγε άπραγη όταν κανείς δεν τους άνοιξε. Άλλα άτομα φάνηκαν να πηγαινοέρχονται στο σπίτι και στα μέσα Αυγούστου, εμφανίστηκε ένα φορτηγό καθαρισμού. Και πάλι οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τελικά ανακάλυψε ένα δωμάτιο του οποίου η πόρτα ήταν κρυμμένη πίσω από έναν πίνακα. Στο δωμάτιο ήταν μια δεξαμενή ψαριών, όπου βρήκαν το σώμα του Μπράιαν, εκτός από το κεφάλι και τα χέρια του. Αν και συνελήφθησαν δύο ύποπτοι που κατοικούσαν στο σπίτι, αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Στην οροφή ενός νοσοκομείου

Τον Μάιο του 2019, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Mahatma Gandhi της Νότιας Αφρικής με σπασμένο μηρό η Sandile Sibiya εξαφανίστηκε. Η εσωτερική αναζήτηση που διενεργήθηκε δεν απέφερε καρπούς και έτσι το προσωπικό ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία. «Αλλά σύντομα μια αφόρητη μυρωδιά εξαπλώθηκε στο νοσοκομείο», όπως εξήγησε ένας αξιωματούχος υγείας. «Τελικά, οδήγησε στην αποθήκη, όπου το υγρό που έσταζε από την οροφή παρείχε τα ενδεικτικά σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». Το σώμα της Sibiya, τελικά, βρέθηκε στην οροφή του νοσοκομείου, αλλά το πώς έφτασε μέχρι εκεί η τραυματισμένη γυναίκα ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί.

Στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού

Το Phantom Manor της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι, γεμάτο με ψεύτικους ιστούς αράχνης και… φαντάσματα, έγινε αρκετά μακάβριο το 2016, όταν οι υπάλληλοι ανακάλυψαν το σώμα του συναδέλφου τους, ενός 45χρονου τεχνικού που πιστεύεται ότι είχε πάθει ηλεκτροπληξία ενώ διόρθωνε ένα σπασμένο φως. Αυτός, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος πρόσφατος θάνατος στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, καθώς πέντε χρόνια νωρίτερα, ένας άλλος υπάλληλος έχασε την ζωή του αφού κόλλησε κάτω από μια βάρκα στη διαδρομή «It’s a Small World». Οι βάρκες άρχισαν ξαφνικά να λειτουργούν και ο υπάλληλος έχασε την ζωή του.