Δικαστήριο του Βερολίνου καταδίκασε μια γυναίκα να πληρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ως αποζημίωση για τη διάσωση του… σκύλου της πριν από δύο χρόνια.

Η 46χρονη κτηνίατρος ζήτησε βοήθεια από την πυροσβεστική τον Νοέμβριο του 2012 όταν το τεριέ της, ο Σκίπερ, παγιδεύτηκε στο λαγούμι ενός κουναβιού. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 23 πυροσβέστες, με πέντε πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να απελευθερώσουν τον σκύλο. Στη συνέχεια όμως, η γυναίκα παρέλαβε τον λογαριασμό: 13.000 ευρώ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επικαλέστηκε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων είναι υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκαλούν τα ζωάκια τους. Η 46χρονη και ο δικηγόρος της υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν χρειάζονταν τόσοι πολλοί «διασώστες» αφού δέκα πυροσβέστες θα είχαν κάνει την ίδια δουλειά.

Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό, αφού η πυροσβεστική δέχτηκε να μην της χρεώσει το κόστος ενός οχήματος και του πληρώματός του. Ευτυχώς για την ιδιοκτήτρια του Σκίπερ, τα μισά χρήματα, 5.000 ευρώ, θα καλυφθούν από την ασφαλιστική της εταιρεία.