Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ύστερα από τους επί μέρους τεχνικούς ελέγχους, που έγιναν, δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με το Airbus A380, του στόλου της, το πλήρωμα του οποίου αποφάσισε χθες να περάσει από «έξτρα» έλεγχο το αεροσκάφος, πριν απογειωθεί με προορισμό το Τόκιο.

«το αεροσκάφος βρέθηκε εντελώς εντάξει» τόνισε ο γερμανικός αερομεταφορέας.

Το εν λόγω αεροσκάφος, το μεγαλύτερο επιβατικό στον κόσμο, τροχοδρομούσε χθες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για να απογειωθεί για το Τόκιο, όταν το πλήρωμα του πιλοτηρίου ακύρωσε την απογείωση και ζήτησε να περάσει από πλήρη τεχνικό έλεγχο.

Αιτία ήταν μία ένδειξη σε έναν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες ελέγχου στο πιλοτήριο, που έδειχνε πρόβλημα στο ρηνιαίο τροχό προσγείωσης.

Οι περίπου 400 επιβάτες πέταξαν με άλλο Airbus A380 της ίδιας εταιρείας για το Τόκιο, ενώ το αεροπλάνο, όπου είχε εμφανιστεί η ανωτέρω ένδειξη στον πίνακα ελέγχου του, μετά από πλήρη τεχνικό έλεγχο στη βάση συντήρησης του, πέταξε τελικά για το Γιοχάνεσμπουργκ.

Το Airbus A380 κοστίζει περίπου 350 εκατ. δολάρια. Στις 4 Νοεμβρίου ένα ίδιο αεροπλάνο της Qantas, παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του, εν πτήσει κι έκανε έκτακτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.