Ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St. John στη Μινεσότα και υποβαλλόταν σε θεραπεία για παράνοια, επιτέθηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό με έναν μεταλλικό στύλο.

Ο Charles Emmett Logan, 68 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από μια μακρά περίοδο σύγχυσης ενώ άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την επίθεση, όπως αναφέρει το πόρταλ St. Paul Pioneer Press.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Paul Schnell, δήλωσε ότι ο Logan, είχε μια αντιπαράθεση με μέλη της οικογένειάς του, λίγο πριν το συμβάν. Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου δείχνει τον 68χρονο να κραδαίνει και να χτυπά αδιακρίτως το προσωπικό του νοσοκομείου με ένα μακρύ μεταλλικό στύλο.

Από τις νοσοκόμες τραυματίστηκαν τέσσερις κατά την επίθεση, μια υπέστη κατάρρευση πνεύμονα, ένα μια άλλη κατέληξε με σπασμένο καρπό, καθώς και δύο άλλες με αμυχές και μώλωπες.

Αστυνομικοί καταδίωξαν τον Logan για τρία τετράγωνα μακριά από το νοσοκομείο και επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, ανεπιτυχώς, με ένα Taser. Λίγη ώρα αφότου του πέρασαν χειροπέδες, ο 68χρονος πέθανε. Για τα αίτια θανάτου, έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.