Η Dr. Deidre Downs είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη Miss America και ειδικός πάνω σε θέματα γονιμότητας.

Σε ένα από τα πρώτα της ραντεβού με τη σημερινή σύζυγό της, Abbott Jones, αστειεύτηκε ότι ήταν η μοναδική γυναίκα στην Αλαμπάμα που θα μπορούσε να την αφήσει έγκυο. «Λόγω της δουλειάς της», εξήγησε η 37χρονη Jones στη NY Post.

H Downs, η οποία στέφτηκε Μις Αμερική το 2005, κράτησε τον λόγο της και η Jones είναι έγκυος στο πρώτο παιδί του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι.

Η καλλονή από την Αλαμπάμα πήγε στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, έχοντας εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία λόγω του βόλεϊ. Εγκατέλειψε όμως την ομάδα για να επικεντρωθεί στις σπουδές της. Χωρίς τα χρήματα, αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Alabama, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της.

Κέρδισε το 2004 και χωρίς να το περιμένει βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όταν στέφτηκε Μις Αμερική εκείνο τον Σεπτέμβριο.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, 40 ετών σήμερα, έκανε πρόσφατα μια αναδρομή στο ταξίδι της μέχρι σήμερα. «Αν γυρνούσες πίσω και ρωτούσες τους ανθρώπους που με ήξεραν ως παιδί, νομίζω ότι θα σοκάρονταν αν τους έλεγες ότι θα γινόμουν η Μις Αμερική. Δεν ήμουν το κορίτσι των καλλιστείων», δήλωσε η Downs στη NY Post.

Η ζωή της επεφύλασσε όμως μερικές εκπλήξεις. Η ίδια ήταν παντρεμένη με έναν άντρα, τον αγαπημένο της από το κολέγιο, με τον οποίο έχει έναν γιο 11 ετών. Ενώ έκανε την ειδικότητά της στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία, άρχισε να νιώθει μακριά από τον σύζυγό της, αναζήτησε τη βοήθεια ειδικού και συνειδητοποίησε πως είναι ομοφυλόφιλη. Το ζευγάρι χώρισε, παραμένουν όμως φίλοι.

«Μου πήρε κάποιο χρόνο να φτάσω σε αυτή τη συνειδητοποίηση του ποια είμαι και να βρω το κουράγιο να είμαι αυτό το πρόσωπο», τόνισε.

Σήμερα έχει στο πλευρό της τη σύζυγό της, η οποία θα φέρει σε λίγο καιρό το πρώτο τους παιδί.