Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτυπώνονται μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν σταθερά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαϊάμι, ΗΠΑ: Η μεγάλη «μάχη» πάνω από τα χαλάσματα

Σοκάρουν οι εικόνες από τη μερική κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι Μπιτς στη Φλόριντα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/06). στο σημείο έσπευσαν άμεσα σωστικά συνεργεία, με στόχο να βγάλουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα χαλάσματα του 12όροφου κτίσματος που είχε κατασκευαστεί το 1981.

Οι τοπικές Αρχές επιβεβαίωσαν πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοούνται περίπου 100. Παράλληλα, συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, όταν οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα αγόρι.

Αθήνα, Ελλάδα: Η θάλασσα προσφέρει λύτρωση στον καύσωνα

Ένα κύμα καύσωνα κάνει την εμφάνισή του αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, δημιουργώντας ιδιαίτερα ζητήματα στους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που δεν αντέχουν ιδιαίτερα τη ζέστη (είτε ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, είτε όχι). Η θάλασσα, που τόσο απλόχερα προσφέρει σχεδόν όλη η χώρα, αποτελεί λύτρωση για τους πολίτες.

Σούνιο, Ελλάδα: Το «Φεγγάρι της Φράουλας» έδωσε μαγικές εικόνες

Η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021 έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όσους έκαναν τη βραδινή τους βόλτα. Ειδικά στο Σούνιο με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα, το «Φεγγάρι της Φράουλας» δικαίωσε την ονομασία του, με τη Σελήνη να μοιάζει πράγματι με το αγαπημένο αυτό φρούτο.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Ένα τριαντάφυλλο για τις 500.000 ψυχές

Ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει στη Βραζιλία, όπου τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι λόγω της πανδημίας πλέον υπερέβησαν το ψυχολογικό όριο των 500 χιλιάδων. Για τον λόγο αυτό, 500.000 τριαντάφυλλα τοποθετήθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα, προς τιμήν των θυμάτων, σε ένα σκηνικό που δημιουργεί ρίγος, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ειδυλλιακό.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Μια λέξη κυριαρχεί στην Καταλονία, «ελευθερία»

Την Τετάρτη (23/06) οι εννέα Καταλανοί αυτονομιστές ηγέτες, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα ανεξαρτησίας της περιφέρειας αυτής το 2017, αποφυλακίστηκαν. Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση Σάντσεθ, ώστε να δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της πολιτικής διαμάχης, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από αρκετό κόσμο.

Βατικανό: Ο πάπας συνάντησε τον… Spiderman -και δεν είναι ανέκδοτο

Η αυλή του Σαν Νταμάσο στο Βατικανό δέχθηκε αυτήν την εβδομάδα περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ήταν και… ο Spiderman, ο οποίος είχε έναν τετ-α-τετ με τον πάπα Φραγκίσκο, σε μια εντελώς σουρεάλ εικόνα. Ο «άνθρωπος-αράχνη» χάρισε στον ποντίφικα μια μάσκα με το σήμα και τα χρώματά του, για να στείλει και το μήνυμα για την πανδημία.

Σεβίλλη, Ισπανία: Όταν όλα πάνε εντελώς στραβά…

Ένα αυτογκόλ που θα μείνει στην ιστορία -όχι μόνο σε αυτήν του Euro- σημείωσε ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας, Μάρτιν Ντουμπράβκα, στον αγώνα με αντίπαλο την Ισπανία. Ενώ το ματς ήταν στο 0-0 και ο ίδιος ήταν ήρωας, καθώς προηγουμένως είχε αποκρούσει πέναλτι, έκανε αυτό το λάθος που έφερε την κατάρρευση της ομάδας του, όπως αποδεικνύει και το τελικό 0-5.

Βερολίνο / Μόναχο, Γερμανία: Το ουράνιο τόξο βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Ο δήμος της πόλης του Μονάχου επιθυμούσε να φωταγωγήσει το στάδιο της πόλης στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενόψει του αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία για το Euro 2021, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την ουγγρική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ωστόσο, η UEFA άναψε «κόκκινο». Έτσι, η Γερμανική Ομοσπονδία αποφάσισε να… βάψει με αυτά τα χρώματα άλλα γήπεδα της χώρας, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ωστόσο, τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έκαναν τελικά την εμφάνισή τους στο βαυαρικό γήπεδο. Ένας θεατής εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με μια σημαία-ουράνιο τόξο και την έδειξε μπροστά στους παίκτες της Ουγγαρίας. Με αυτόν τον τρόπο έστειλε το μήνυμά του, όπως έκανε και ο τερματοφύλακας και αρχηγός των Γερμανών, Μανουέλ Νόιερ, με το περιβραχιόνιό του, στα ίδια χρώματα.

Χονγκ Κονγκ: Όταν μια εφημερίδα γίνεται η απόλυτη ατραξιόν

Το τελευταίο φύλλο της δημοκρατικής εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ, Apple Daily, κυκλοφόρησε την Πέμπτη (24/06), λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το «πάγωμα» των περιουσιακών της στοιχείων και τη σύλληψη της διεύθυνσής της. Εκατοντάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους με σκοπό να προμηθευτεί το φύλλο, το οποίο αποτέλεσε την απόλυτη ατραξιόν για τους πολίτες. Η δύναμη των media…