Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ακύρωσε σήμερα τη συμμετοχή του σε ένα φόρουμ για την Ευρώπη που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες, αφού έμαθε ότι ο Ζακ Ντελόρ, ο συνομιλητής του στην εναρκτήρια συνάντηση, δεν θα παραστεί καθότι είναι άρρωστος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ζαν Ντελόρ είναι ασθενής και δεν θα ταξιδέψει», ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά συνέπεια «ο Γιούνκερ δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση» που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις αρχές του απογεύματος στο πλαίσιο του διήμερου φόρουμ για την Ευρώπη που διοργανώνεται έπειτα από πρωτοβουλία μεταξύ άλλων του γαλλικού περιοδικού L’ Obs, διότι «δεν μπορεί να κάνει διάλογο μόνος του», εξήγησε ο Σχοινάς.

Έπειτα από την ανακοίνωση αυτή, το γαλλικό περιοδικό ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η σημερινή συνάντηση, που θα άνοιγε το φόρουμ «Ημέρες των Βρυξελλών».

«Αυτή τη χρονιά που αποτελεί σημείο καμπής για το ευρωπαϊκό σχέδιο και τη στιγμή που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα Επιτροπή, λυπούμαστε βαθιά που ο πρόεδρός της έκρινε ότι δεν είναι ούτε σημαντικό ούτε σκόπιμο να έρθει να μιλήσει για τις προκλήσεις που μας περιμένουν με τους πολίτες που ήρθαν από όλη την ήπειρο», κατήγγειλαν οι διοργανωτές.
«Η πολιτική της κενής καρέκλας δεν προώθησε ποτέ τον διάλογο. Η Ευρώπη αξίζει πραγματικές συζητήσεις», προσέθεσαν.