Μια πρώην αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι βιάστηκε, σοδομίστηκε και κακοποιήθηκε σωματικά, πνευματικά και σεξουαλικά από αξιωματικούς σε μια περίοδο 5 ετών.

Η Maria Mendez πήγε την υπόθεση στην εισαγγελία του Μανχάταν, ο εισαγγελέας αρνήθηκε ωστόσο να ασκήσει διώξεις, όπως ισχυρίζεται τώρα στην ομοσπονδιακή μήνυση που κατέθεσε την Τρίτη.

Αστυνομία της Νέας Υόρκης: Αστυνομικίνα καταγγέλλει βιασμό και σοδομισμό κατ’ εξακολούθηση από συναδέλφους της

«Φωτιά» έχει πάρει το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης από τις καταγγελίες της Maria Mendez, η οποία παραιτήθηκε από το σώμα τον Ιανουάριο του 2019, έχοντας συμπληρώσει 14 χρόνια στην υπηρεσία του νόμου.

Ισχυρίζεται πως βιάστηκε από δύο αστυνομικούς, έναν αξιωματικό και έναν πυροσβέστη, την ίδια ώρα που οι άντρες την ανάγκαζαν να καταναλώνει αλκοόλ και να κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών.

Η Mendez μιλά ρητά για «αδιανόητο αριθμό» βιασμών που υπέστη, μια τόσο τραγική κατάσταση που την άφησε με «σωματικές δυσμορφίες στον κόλπο και τον πρωκτό της, που χρειάστηκαν χειρουργική αντιμετώπιση», όπως αναφέρεται στη μήνυσή της.

Η σπείρα των βιαστών της την ανάγκαζε να κλέβει ναρκωτικά από σπίτια νεκρών ανθρώπων, κακοποιώντας τη με φριχτούς τρόπους.

Η Mendez εξομολογήθηκε την οδύσσειά της σε γυναίκα προϊστάμενη, τη Filastin Srour, η οποία την αποκάλεσε «πόρνη» και αρνήθηκε να ελέγξει τις κατηγορίες, απειλώντας τη με απόλυση.

Η μήνυση λέει μάλιστα πως τα βίντεο με τους βιασμούς της διακινούνταν συχνά στο τμήμα και τα είδαν ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας.

Τον Ιούλιο του 2019, η Mendez απευθύνθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, αλλά και στην εισαγγελία του Μανχάταν, κομίζοντας όπως λέει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της. Έναν χρόνο αργότερα την ενημέρωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν σε διώξεις, καθώς δεν μπορούσε να αποδειχτεί το έγκλημα πέραν αμφιβολίας.

Κανείς δεν έχει απαντήσει επισήμως για την ώρα για τις καταγγελίες της Mendez, παρά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα στη Νέα Υόρκη…