Μία 14χρονη μαθήτρια, η οποία πριν από μία εβδομάδα τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός συμμαθητή της μέσα στην καφετέρια του λυκείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο βόρειο Σιάτλ, υπέκυψε στα τραύματά της, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, ανεβάζοντας σε τρεις τον απολογισμό των νεκρών του δράματος, μεταξύ αυτών και ο δράστης.

Η Σέιλι Τσατσαλνάσκιτ, «την οποία η οικογένεια και οι φίλοι της αποκαλούσαν χαϊδευτικά Σέι, πέθανε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Πρόβιντενς εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που είχε υποστεί έπειτα από τους πυροβολισμούς της προηγούμενης Παρασκευής», ανέφερε το νοσοκομείο.

Μια έφηβη σκοτώθηκε επί τόπου την προηγούμενη Παρασκευή από τα πυρά του συμμαθητή της Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ενώ μια τρίτη υπέκυψε δύο ημέρες αργότερα.

Ο 14χρονος δράστης Φράιμπεργκ εισέβαλε για άγνωστους, μέχρι στιγμής λόγους, στην καφετέρεια του σχολείου του κι άνοιξε πυρ σκοτώνοντας την 14χρονη συμμαθήτριά του Ζόι Γκαλάσο και τραυματίζοντας στο κεφάλι τέσσερις μαθητές, μεταξύ των οποίων δύο εξάδελφοί του, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.